Przejdź do głównej zawartości
Dobry wieczór...
Czasem zdarzają się takie dni kiedy wszystkie kolory przesłania barwa czarno-biała, jak wyblakłe stare zdjęcia... To barwa smutku i nostalgii za tym co zabrał czas... Barwa tęsknoty za tymi co odeszli. Świadomość upływającego czasu, nietrwałości tego co wydaje się trwałe brzmi abstrakcyjnie w środku gorącego lata. Temat ten poruszany jest zazwyczaj w początkach listopada kiedy coroczne obchody Święta Zmarłych zmuszają do przepisowej refleksji... A jednak zdarzają się takie dni nawet w środku gorącego lata... Dlatego dziś dzielę się z Wami utworem, który idealnie współgra z moim nastrojem. Zapraszam do posłuchania...


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Mój pierwszy post. Z góry przepraszam jeśli będzie trochę nieśmiały i nieporadny. Nie czuję się jeszcze pewnie jako Blogger, ale od czegoś trzeba zacząć ;-) Tak jak wspomniałam w opisie będę się dzielić z Wami wszystkim co dla mnie przyjemne, inspirujące, ciekawe, praktyczne i ważne począwszy od nowinek kosmetycznych oraz swoich opinii na temat już sprawdzonych kosmetyków, poprzez ciekawe książki, filmy i muzykę. Znając siebie, nie zabraknie też refleksji własnych o otaczającym świecie oraz życiu, które czasem potrafi zaskoczyć pozytywnie bądź poniżej naszych oczekiwań...  Dla sympatyków mojej strony na Facebook'u "Drzewo Nadziei oraz inne moje różności" mam dobrą wiadomość. Strona zostaje wchłonięta przez ten blog i na pewno nie zniknie całkiem. Dalej będą się pojawiać próbki mojej twórczości oraz posty przypominające utwory poetów, których lubię i cenię. Chciałabym te wszystkie swoje zainteresowania połączyć tutaj, w jednym miejscu tworząc kolorowy, ciekawy ogród tętniąc…

Sałatka z wędzoną rybą

 SAŁATKA Z WĘDZONĄ RYBĄ

wędzona ryba (ja użyłam karmazyna, ale można zastąpić go makrelą lub halibutem), około 150 - 200g ugotowanego ryżu białego, puszka kukurydzy, mały słoik pieczarek marynowanych, papryka czerwona, majonez (najlepiej Kielecki), szczypiorek lub zielona cebulka (natka dymki) Przyprawy: sól, pieprz, słodka mielona papryka, ewentualnie płatki chilli
Rybę obieramy z ości i rozdrabniamy, mieszamy z ryżem. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszkamy z majonezem (dodajemy go wg uznania, ja dodałam 1/2 słoika, ale jak ktoś lubi bardziej wilgotne sałatki, może dodać więcej ;)) Na koniec doprawiamy i dodajemy posiekany szczypiorek. Jeszcze raz wszystko mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem co najmniej godzinę, wtedy jest najlepsza. Smacznego!

BEYourself Listopad 2018

Dzień dobry!
W ten pochmurny, chłodny dzień mam coś dla Was na poprawę nastroju... Recenzję listopadowego pudełka BEYourself. Po więcej informacji na temat tego najmłodszego boxa na polskim rynku odsyłam Was do mojego poprzedniego wpisu: https://ogrodyzycia.blogspot.com/2018/11/beyourself-wrzesien-2018.html oraz na stronę: https://beyourselfbox.pl
A oto jak prezentuje się listopadowy box BEYourself

Większość produktów została ujawniona w podpowiedziach, oczywiście ku mojemu zadowoleniu, bo jak już wiecie wolę wiedzieć niż mieć całkowitą niespodziankę, ale nie zawsze do końca pozytywną. 



GO NATURE Masło multifunkcyjne EMOLIO 50 ml / 49,00 zł
Jest to masełko w zasadzie do wszystkiego jak sama nazwa wskazuje. Typowy, zimowy produkt nawilżająco-ochronny. Pachnie świeżo, cytrusowo, jak dla mnie to limonką :) Ma dosyć gęstą konsystencję, przez co nie jest zbyt wygodne w aplikacji tak jak masło shea, które zapewne jest w składzie. Stosuję ten produkt głównie do rąk i łokci, na miejsca szczegó…