Dzień dobry!
Dla wszystkich miłośników tuńczyka i sałatek z tą rybką w roli głównej mam dziś smaczny i prosty przepis. Niech będzie dla Was inspiracją na niedzielną kolację.
TUŃCZYK Z CZERWONĄ FASOLĄ I KUKURYDZĄ
1 puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, puszka tuńczyka w sosie własnym, 2 pomidory malinowe, posiekany szczypiorek lub natka, 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z cytryny, sól, pieprz, opcjonalnie sałata roszpunka.
Produkty z puszki po odcedzeniu przełożyć do miski, dodać pokrojonego w kostkę pomidora i szczypiorek. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, polać sałatkę, przyprawić i wymieszać wszystkie składniki. Posypać listkami roszpunki. Podawać schłodzoną jako samodzielne danie lub ze świeżym pieczywem.
Komentarze
Prześlij komentarz