Dzień dobry
Ta deszczowa niedziela... Pogoda nas nie rozpieszcza więc rozpieśćmy
się sami, najlepiej czymś pysznym, słodkim, zdrowym i pożywnym.
Mam dla Was fajny przepis na pyszną jaglankę, która może stać się
zdrowym śniadaniem, ale też sprawdzi się doskonale jako lekka kolacja.
Smacznego!
JAGLANKA Z JAGODAMI
- szklanka mleka roślinnego, ja dodałam ryżowe z wanilią
- 5-6 łyżek płatków jaglanych
- dowolne owoce suszone, ja dodałam 2 figi, garść rodzynek, 2 śliwki suszone, garść migdałów posiekanych, 3 orzechy nerkowca, łyżeczkę jagód goi, garść suszonej aronii.
- świeże jagody, borówki lub maliny (dowolnie).
- przyprawy: cynamon i imbir
- 5-6 łyżek płatków jaglanych
- dowolne owoce suszone, ja dodałam 2 figi, garść rodzynek, 2 śliwki suszone, garść migdałów posiekanych, 3 orzechy nerkowca, łyżeczkę jagód goi, garść suszonej aronii.
- świeże jagody, borówki lub maliny (dowolnie).
- przyprawy: cynamon i imbir
Mleko podgrzewamy i najpierw dodajemy bakalie, żeby nieco zmiękły. Po
zagotowaniu wsypujemy płatki i mieszamy, żeby jaglanka nie przywierała
do naczynia. Gotujemy na małym ogniu ok 7 min. Doprawiamy w trakcie
cynamonem i suszonym imbirem. Po wyłożeniu do miseczek posypujemy
obficie owocami i gotowe!
UDANEJ NIEDZIELI!!!
Komentarze
Prześlij komentarz