Przejdź do głównej zawartości

Jaglanka z jagodami

Dzień dobry 
Ta deszczowa niedziela... Pogoda nas nie rozpieszcza więc rozpieśćmy się sami, najlepiej czymś pysznym, słodkim, zdrowym i pożywnym. Mam dla Was fajny przepis na pyszną jaglankę, która może stać się zdrowym śniadaniem, ale też sprawdzi się doskonale jako lekka kolacja. Smacznego!

JAGLANKA Z JAGODAMI

- szklanka mleka roślinnego, ja dodałam ryżowe z wanilią
- 5-6 łyżek płatków jaglanych
- dowolne owoce suszone, ja dodałam 2 figi, garść rodzynek, 2 śliwki suszone, garść migdałów posiekanych, 3 orzechy nerkowca, łyżeczkę jagód goi, garść suszonej aronii.
- świeże jagody, borówki lub maliny (dowolnie).
- przyprawy: cynamon i imbir

Mleko podgrzewamy i najpierw dodajemy bakalie, żeby nieco zmiękły. Po zagotowaniu wsypujemy płatki i mieszamy, żeby jaglanka nie przywierała do naczynia. Gotujemy na małym ogniu ok 7 min. Doprawiamy w trakcie cynamonem i suszonym imbirem. Po wyłożeniu do miseczek posypujemy obficie owocami i gotowe!

UDANEJ NIEDZIELI!!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

ChillBox - sierpniowe przyjemności Kosmetyczne pudełka-niespodzianki zdążyły się już zadomowić na polskim rynku i wciąż budzą duży entuzjazm wśród przedstawicielek płci pięknej. Kolejne wersje wyrastają jak grzyby po deszczu, konkurując ze sobą w walce o klienta. Tak... nazw mogłabym wymienić tu sporo, ale po co, i tak zapewne doskonale je znacie ;-) Za to ChillBox jest tylko jeden jedyny w swoim rodzaju, choć cała inicjatywa opiera się na podobnych zasadach. Co miesiąc do naszych drzwi puka kurier przynosząc paczkę pełną niespodzianek i przyjemności, lecz główną ideą nie jest jak w przypadku innych firm tylko testowanie produktów kosmetycznych lecz relaks sam w sobie, jednym słowem chillout :-) A wszystko w zgodzie i harmonii z naturą, za co bardzo duży plus dla autorek przedsięwzięcia, Wioli i Ani (od niedawna dołączyły do zespołu także Ania i Ola więc mamy kwartet ;)), przedsiębiorczych i pomysłowych dziewczyn z Wrocławia, które stworzyły markę ChillBox, z wielką pasją i za
Wszystko ma swój czas i nie należy niczego przyspieszać. Do wszystkiego trzeba dojrzeć, każdy w swoim tempie. Powoli dojrzewamy do pragnień, marzeń... Powoli odkrywamy sens ścieżek, po których wędrujemy. Ogólnie przyjęty upływ czasu, schwytany w ramy kalendarzy i metryk nie ma znaczenia w tym procesie, bo każdy człowiek ma swój indywidualny czas, który płynie swoim tempem zgodnym z naturą. Nie starajmy się tego przyspieszyć. Dajmy sobie czas, a unikniemy pomyłek spowodowanych presją pośpiechu. Zatrzymajmy się na chwilę w zgiełku codzienności, zaczerpnijmy powietrza, kiedy brak nam już tchu by biec dalej...Nauczmy się szanować nasz czas tu i teraz, bo każda chwila jest tak cenna....

Życzenia Wielkanocne

Kochani, w tym szczególnym czasie Świąt Wielkiej Nocy Zmartwychwstania Pańskiego chciałabym Wam życzyć nie tylko spokoju, radości czerpanej ze spotkań z bliskimi, smacznego jajeczka i słodkich baranków z cukru (oj to bardzo niezdrowe, te baranki cukrowe ), ale przede wszystkim niech to będzie czas wewnętrznego odrodzenia, zatrzymania i poukładania na nowo waszych myśli i pragnień i zrewidowania priorytetów. Spróbujcie odnaleźć na nowo siebie w tym chaosie, cieszcie się wiosną, słońcem, przyrodą, zwolnijcie i zatrzymajcie się tu i teraz, pytając swojej duszy po co tu jesteś? Odnajdźmy sens i podążajmy za nim... Wiara, nadzieja, miłość one są wieczne i niezmienne... Pamiętajmy o tym zawsze... Pięknych Świąt.